A janë ndryshimet klimatike shkaktare të cikloneve shkatërruese në Indi?

 A janë ndryshimet klimatike shkaktare të cikloneve shkatërruese në Indi?

Qyteti i Kalkutës në lindje të Indisë është goditur rëndë ndaj një cikloni me pasoja shkatërruese ku la të vdekur të paktën 22 persona në Indi dhe Bangladesh.

Mediumi Britanez BBC raporton se të mërkurën një stuhi e fuqishme e manifestuar me erëra të shpejta ka goditu qytetin e Kalkutës. Tashmë erërat janë zbutur dhe janë larguar në drejtim të Butanit. Me mijëra drunjë janë çrrënjosur si pasojë e erërave si dhe janë shkyçur linjat telefonike dhe të rrymës për banorët e zonës.

Raportohet se rrugët e qytetit janë të përmbytura dhe rreth 14 milion qytetarë kanë ngelur pa energji elektrike. Për më tepër, situatën e rëndon akoma më shumë pandemia e coronavirusit e cila është duke vështirësuar evakuimin e popullatës në këtë zonë me që strehimoret nuk mund të përdoren me kapacitet të plot si shkak i respektimit të distancës sociale.

Lexo më shumë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *