Si mund të na ndihmojë COVID-19 ta fitojmë luftën kundër ndryshimit klimatik?

Derisa bota rimëkëmbet nga COVID-19, ne nuk duhet të lejojmë që rregullimet afatshkurtra të na pengojnë adresimin e rreziqeve afatgjata siç është ndryshimi i klimës. Përgjigja ndaj pandemisë ilustron pesë veprime që mund të ndërmarrim për të adresuar krizën globale të ndryshimit të klimës. Këto përfshijnë bërjen e njerëzve në përparësi, dëgjimin e perspektivave globale […]Më shumë

Coronavirus: Si po i menaxhojnë supermarketet distancat sociale?

Qeveritë u kanë kërkuar njerëzve që të qëndrojnë të paktën 2 metra larg nga njerëzit e tjerë, nëse ata duhet të largohen nga shtëpia për të bërë pazar për ushqime dhe sende të domosdoshme. Kjo është një nga shumë mënyrat se si koronavirusi ka ndryshuar mënyrën e blerjes, raporton BBC. Degët e supermarketeve kryesore kanë […]Më shumë

Djepi i koronavirusit Wuhan rihapet pjesërisht pas mbylljes

Qyteti në Kinë ku filloi pandemia koronavirus, Wuhan, është rihapur pjesërisht pas më shumë se dy muaj izolimi. Turmat e pasagjerëve u fotografuan kur mbërritën në stacionin e trenit Wuhan. Njerëzit po lejohen të hyjnë, por jo të largohen, sipas raportimeve. Wuhan, kryeqyteti i provincës Hubei, pa më shumë se 50,000 raste me coronavirus. Të […]Më shumë

Shkencëtarët: Të trajtojmë krizën klimatike dhe varfërinë me zellin e luftës për Covid-19

Përgjigjet e qeverive ndaj prishjes së klimës dhe ndaj sfidave të varfërisë dhe pabarazisë duhet të ndryshohen përgjithmonë pasi të jetë trajtuar koronavirusi, kërkuesit shkencorë nxisin, pasi veprimet e ndërmarra për të shtypur përhapjen e virusit kanë zbuluar se cilat masa janë të mundshme në raste urgjente. Kriza Covid-19 ka zbuluar atë që qeveritë janë […]Më shumë

Coronavirus: Mbi 600 mijë raste të konfirmuara nëpër botë

Numri i rasteve të konfirmuara globalisht me koronavirus tani ka kaluar 600,000, sipas Universitetit Johns Hopkins. Por në shumë vende, shtrirja e vërtetë e infektimeve ka të ngjarë të jetë shumë më e madhe. Një e gjashta e këtyre infektimeve janë në një vend të vetëm, pasi numri i rasteve vetëm në SH.B.A. kaloi 100,000, […]Më shumë