BE mund të dështojë për shkak të shpërthimit të Coronavirus, paralajmëron kryeministri i Italisë

 BE mund të dështojë për shkak të shpërthimit të Coronavirus, paralajmëron kryeministri i Italisë

Kryeministri i Italisë i ka thënë BBC-së se Bashkimi Evropian rrezikon të dështojë si një projekt në krizën e koronavirusit.

Giuseppe Conte thotë se BE-ja duhet të veprojë në një mënyrë adekuate dhe të koordinuar për të ndihmuar vendet që goditen më shumë nga virusi.

Conte thotë se Bashkimi Evropian duhet të ngrihet në sfidën e asaj që ai e quan “testi më i madh që nga Lufta e Dytë Botërore”.

Kjo ishte intervista e tij e parë me median e transmetuar në Mbretërinë e Bashkuar që nga shpërthimi i pandemisë në Itali shtatë javë më parë.

Ai po fliste ndërsa Italia dhe disa vende të tjera të BE përpiqen të shtyjnë më shumë anëtarë të bllokut të lëshojnë të ashtuquajturat “lidhje korona” – duke ndarë borxhin që të gjitha vendet e BE do të ndihmonin për të shlyer.

Në mënyrë të veçantë Holanda ka kundërshtuar idenë, duke çuar në një përplasje midis ministrave të financave të eurozonës.

Lexo më shumë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *