Bisedimet e Cop26 për klimën në Glasgow u shtynë për vitin 2021

 Bisedimet e Cop26 për klimën në Glasgow u shtynë për vitin 2021

Bisedimet e Kombeve të Bashkuara për klimën, të cilat do të mbaheshin në Glasgow më vonë këtë vit, janë shtyrë pasi qeveritë në mbarë botën po luftojnë për të ndaluar përhapjen e koronavirusit.

Bisedimet më të rëndësishme për klimën që nga marrëveshja e Parisit në 2015 ishin planifikuar të zhvilloheshin këtë nëntor, për t’i kthyer vendet në rrugën e duhur për të shmangur prishjen e klimës. Tani ato do të shtyhen për në 2021, raporton Guardian.

Një deklaratë nga KB në natën e së mërkurës konfirmoi se takimi i mbi 26,000 të pranishmëve do të vonohej deri në vitin e ardhshëm. Aty u tha që data e re për konferencën do të vendoset në kohën e duhur.

Ministri i energjisë në Mbretërinë e Bashkuar dhe presidenti i konferencës Cop26, Alok Sharma, mbajtën bisedime të çara me KB dhe disa vende të tjera të mërkurën në mbrëmje për të konfirmuar kohën e samitit.

“Bota aktualisht po përballet me një sfidë të paparë globale dhe vendet po drejtojnë me të drejtë përpjekjet e tyre për të shpëtuar jetë dhe luftuar Covid-19. Kjo është arsyeja pse ne kemi vendosur të rivendosim një datë për Cop26, “tha ai.

“Ne do të vazhdojmë të punojmë pa u lodhur me partnerët tanë për të ofruar ambiciet e nevojshme për të trajtuar krizën e klimës dhe mezi pres që të biem dakord për një datë të re për konferencën.”

Lexo më shumë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *