Coronavirus: Shefi i OBSH-së kërkon t’i jepet fund “politizimit” të virusit

 Coronavirus: Shefi i OBSH-së kërkon t’i jepet fund “politizimit” të virusit

Kreu i Organizatës Botërore të Shëndetit (OBSH) ka kërkuar unitet, pasi që agjensia po vihet nën zjarr të vazhdueshëm nga Presidenti amerikan Donald Trump.

Duke folur të mërkurën, Drejtori i Përgjithshëm Tedros Adhanom Ghebreyesus mbrojti punën e OBSH-së dhe bëri thirrje për t’i dhënë fund politizimit të Covid-19.

Trump tha se ai do të konsiderojë përfundimin e fondeve amerikane për agjencinë e KB. Ai akuzoi OBSH se ishte “shumë me qendër në Kinë” dhe tha se ata “vërtet shpërthyen” përgjigjen e tyre rreth pandemisë, raporton BBC.

Dr. Tedros tani ka hedhur poshtë komentet, duke këmbëngulur: “Ne jemi afër çdo kombi, ne jemi të verbër me ngjyra”.

Pasi sulmoi OBSH-në një ditë më parë, Presidenti Trump rinovoi kritikën e tij, duke thënë se organizata duhet të “marrë përparësitë e saj si duhet”. Ai tha se SH.B.A. do të zhvillojë një studim për të vendosur nëse do të vazhdojë të paguajë kontribute.

Gjithashtu duke iu përgjigjur pyetjeve në një konferencë, Sekretari i Shtetit amerikan Mike Pompeo tha se administrata po “rivlerësonte fondet tona” ndaj OBSH-së, duke shtuar; “Organizatat duhet të punojnë. Ato duhet të japin rezultatet për të cilat ato ishin menduar”.

“Ju lutemi, unitet në nivelin kombëtar, pa përdorur pika Covid ose politike,” tha Dr. Tedros.

“Së dyti, solidaritet i sinqertë në nivelin global. Dhe udhëheqje e ndershme nga SH.B.A. dhe Kina. Më i fuqishmi duhet të udhëheqë rrugën dhe ju lutem të karantinoni politikën për Covid,” apeloi ai, në komentet e shikuara si një përgjigje ndaj Trump, i cili tha se OBSH dukej se ishte “shumë e njëanshme ndaj Kinës”.

Lexo më shumë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *