Kina po e lufton koronavirusin përmes teknologjisë

 Kina po e lufton koronavirusin përmes teknologjisë

Robotët dezinfektues, helmetat e mençura, dronët e pajisur me kamera termike dhe softveri i avancuar i njohjes së fytyrës po vendosen të gjithë në luftën kundër Covid-19 në Kinë.

Teknologjia shëndetësore po përdoret gjithashtu për të identifikuar simptomat e koronavirusit, gjetjen e trajtimeve të reja dhe monitorimin e përhapjes së sëmundjes, e cila deri më tani ka infektuar më shumë se 90,000 njerëz në të gjithë botën, raporton BBC.

Disa kompani kineze, kanë zhvilluar teknologji të automatizuar për shpërndarjen pa kontakt, spërkatjen e dezinfektuesve dhe kryerjen e funksioneve themelore diagnostikuese, në mënyrë që të minimizojnë rrezikun e infeksionit të kryqëzuar.

Lexo më shumë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *