Kthehen mjellmat dhe delfinët në kanalet e Venecias, ajri dhe cilësia e ujit u përmirësua gjatë karantinës

 Kthehen mjellmat dhe delfinët në kanalet e Venecias, ajri dhe cilësia e ujit u përmirësua gjatë karantinës

Rritja e numrit të rasteve me koronavirus në Itali, e ka vendosur vendin në mbyllje dhe duket se gjërat nuk po lëvizin.

Sipas Panelit të Ndjekjes Live, ekzistojnë 31.501 raste të konfirmuara deri më tani dhe 2,503 njerëz i janë dorëzuar infeksionit. Sidoqoftë, gjithsej 2.941 njerëz gjithashtu janë shëruar nga sëmundja.

Këto numra përditësohen në minutë, kështu që është e mundur që numrat janë më të lartë në kohën e këtij publikimi.

Sidoqoftë, ekziston një pjesë e lajmeve të mira që janë bërë rreshtim i argjendit në këtë kohë të hutimit në masë.

Venecia, një nga atraksionet më të mëdha turistike në Itali, sheh shumë vizitorë përgjatë gjithë vitit. E ndërtuar në një grup ishujsh të lidhur me ura, Venecia është kryeqyteti i rajonit Veneto të Italisë, me 160 milje katrorë sipërfaqe totale dhe vetëm 3 metra lartësi.

Meqenëse vendi ishte vendosur në karantinë, rrugët janë të vetme dhe në mënyrë dramatike ka më pak trafik varkash në kanalet e qytetit ku zhvillohet udhëtimi i gondolës. Por për çudi, bllokimi ka ndihmuar në pastrimin e kanaleve të qytetit.

Siç është raportuar nga CNN, vendasit kanë vërejtur një ndryshim të madh në qartësinë e ujit. Cilësia e ajrit është përmirësuar edhe në qytet.

Lexo më shumë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *