Makina e re elektrike e General Motors tejkalon atë të Tesla-s

 Makina e re elektrike e General Motors tejkalon atë të Tesla-s

A General Motors Co. (GM) Chevrolet Bolt electric vehicle (EV) via Getty Images

Në një sfidë të madhe për udhëheqësin e automjeteve elektrike Tesla, General Motors njoftoi se ka krijuar një bateri të re të automjeteve elektrike që ofron deri në 400 milje varg dhe do të jetë më e lirë për t’u prodhuar sesa bateritë e sotme.

Qelizat e reja të baterisë do të mbajnë energji të mjaftueshme për të fuqizuar energjinë e një makine për 400 milje ose më shumë me një ngarkesë të vetme, njoftoi kompania. Tesla pretendon një gamë prej 390 milje për versionin e fundit të sedanit të saj Model S Long Range.

Qelizat e reja të baterive të GM do të përdoren në disa prej modeleve të reja plotësisht elektrike, duke përfshirë një makinë elektrike të vetëshoqëruar të zbuluar së fundmi, Origjinën e Lundrimit, dhe një SUV luksoze të ardhshme Cadillac. GM gjithashtu shpreson të licencojë teknologjinë e saj të baterive ndaj kompanive të tjera.

Njoftimi ishte pjesë e një prezantimi më të gjerë mbi planet agresive të kompanisë për automjete elektrike.

“GM po ndërton drejt një të ardhme gjithëpërfshirëse sepse besojmë se ndryshimi i klimës është real,” tha CEO i GM-së, Mary Barra gjatë një prezantimi për mediat dhe investitorët.

Ajo tha se kompania do të investonte më shumë se 3 miliardë dollarë në vit në hulumtimin dhe zhvillimin e automjeteve elektrike ndërmjet viteve 2020 dhe 2025.

Lexo më shumë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *