‘Natyra po e rimerr Venedikun’: jeta e egër kthehet në qytetin pa turistë

 ‘Natyra po e rimerr Venedikun’: jeta e egër kthehet në qytetin pa turistë

Nëse shikoni poshtë ujërave të kanaleve të Venecias, ka një pamje befasuese – jo vetëm një pamje të qartë të shtratit me rërë, por shkopinj peshqish të vegjël, gaforre skutuese dhe jetë bimore shumëngjyrëshe.

“Uji është i kaltër dhe i qartë,” tha Gloria Beggiato, e cila zotëron Hotelin Metropole disa hapa nga sheshi i Shën Markut dhe ka një pamje mbi lagunën e Venecias, raporton Guardian.

“Është qetë si në një pellg, sepse nuk ka më valë të shkaktuara nga anije të motorizuara që transportojnë turistë ditor. Dhe sigurisht, anijet gjigante të lundrimit janë zhdukur. “

Sipas rregullave të rrepta të vetë-izolimit të Venecias për të parandaluar përhapjen e koronavirusit – të gjitha udhëtimet, përveç shëtitjeve me qenin ose për të blerë ushqim janë të ndaluara – qyteti antik është transformuar pothuajse gjatë natës.

Pastërtia e dukshme e ujit nuk është në fakt për shkak të mungesës së ndotjes, tha Davide Tagliapetra, studiues mjedisor në Institutin e Shkencave Detare.

Ai i tha një stacioni televiziv lokal se arsyeja është mungesa e transportit të motorizuar, i cili normalisht ndez katin e kanalit me baltë.

Lexo më shumë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *