Ndryshimi klimatik rrezikon ekzistencën e sporteve dimërore

 Ndryshimi klimatik rrezikon ekzistencën e sporteve dimërore

Një planet i ngrohtë ka pasoja të mëdha në dëborën e dimrit në të gjithë globin, duke përfshirë një trend afatgjatë të thatësisë. Ky është një shqetësim për entuziastët e sporteve dimërore dhe komunitetet që varen nga dëbora gjatë gjithë vitit.

Jo shumë e kuptojnë këtë më mirë sesa grupi i avokimit të klimës, i njohur si ‘Mbroni dimrat tanë’ (POW), raporton CNN.

Grupi është një organizatë e sportistëve profesionistë dhe individëve me mendim të njëjtë që luftojnë për politikën e mbrojtjes së sporteve të dimrit dhe komuniteteve malore.

“Temperaturat e rritura po e shkrijnë si sportin ashtu edhe jetesën time,” i tha alpinisti profesionist i skijimit dhe përfaqësuesja e POW, Caroline Gliech para senatit amerikan në fund të vitit të kaluar.

Ky vit ka qenë një shembull kryesor i asaj që po bëhet më e zakonshme. Reshjet e borës kanë qenë të pakta në Kaliforni këtë dimër.

Lexo më shumë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *