Produktet që dëmtojnë klimën duhet të vijnë me paralajmërime të stilit të pirjes së duhanit

 Produktet që dëmtojnë klimën duhet të vijnë me paralajmërime të stilit të pirjes së duhanit

Paketat e cigareve me paralajmërime të ashpra për pasojat e pirjes së duhanit kanë për qëllim të parandalojnë duhanpirësit.

Tani një grup ekspertësh të shëndetit publik thonë se paralajmërime të ngjashme duhet të shfaqen në produktet me karbon të lartë, nga biletat e linjave ajrore dhe faturat e energjisë deri tek pompat e benzinës, për t’u treguar konsumatorëve ndikimet shëndetësore të krizës klimatike, raporton Guardian.

Etiketat paralajmëruese do të ishin një ndërhyrje e lirë por potencialisht shumë e efektshme që do t’i bënte konsumatorët të vetëdijshëm për ndikimin e blerjeve të tyre në prishjen e klimës, sipas ekspertëve.

“Etiketat paralajmëruese e lidhin kërcënimin abstrakt të emergjencës klimatike me përdorimin e karburanteve fosile në këtu dhe tani, duke tërhequr vëmendjen në koston e vërtetë të karburanteve fosile në mënyrë pikturale ose sasiore,” është shkruar në British Medical Journal.

“Ata sensibilizojnë njerëzit për pasojat e veprimeve të tyre, duke përfaqësuar shtytje të lehta të krijuara për të inkurajuar përdoruesit të zgjedhin alternativa për karburantet fosile, duke rritur kështu kërkesën për energji të rinovueshme me karbon të zbehtë.”

A Canadian anti-smoking warning

Lexo më shumë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *