Shpallet gjendje e jashtëzakonshme nga zjarret!

 Shpallet gjendje e jashtëzakonshme nga zjarret!

Guvernatori i shtetit të Kalifornisë, Gavin Newsom të Dielen ka shpallur ditë të jashtëzakonshme pasiqë zjarret kanë filluar të përhapen me shpejtësi të lartë si pasojë e erërave të shpejta. Deri më tani janë evakuar rreth 180.000 qytetarë.

Guvernatori i shtetit të Kalifornisë, Gavin Newsom të Dielen ka shpallur ditë të jashtëzakonshme pasiqë zjarret kanë filluar të përhapen me shpejtësi të lartë si pasojë e erërave të shpejta. Deri më tani janë evakuar rreth 180.000 qytetarë.

Për më tepër, ai shtoi se të gjitha resurset dhe kapacitetet lokale do të futen në funksion për t’i përballuar zjarreve të hovshme. Sipas New York Times “të paktën tre hapësira të reja me vegjetacion janë duke u djegur qysh nga e Diela, që përfshinë një sipërfaqe prej 600 hektarët në Teham County”.


Vlen të theksohet fakti që, djegia e drunjëve përpos që paraqet problem social dhe ekonomik për një komunitet i caktuar, ajo ndikon negativisht në mirëqenien e gjithë botës. Drunjët janë burim kryesor i oksigjenit në tokë dhe pastrues të patjetërsuesshëm të ajrit andaj djegia dhe prerja e tyre është katastrofale.

f

Mos t’a harrojmë që muaj më parë ka qenë një situatë alarmante si pasojë e djegies së egër të Amazonës, njëherit mushkrive të Tokës. Përpos dëmeve të tmerrshme të vegjetacionit Amazona ka ka pësuar humbje drastike të faunës.

Lexo më shumë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *