Supë me Brokolli

 Supë me Brokolli

Photo Credits: Flirck

Pregatitja:

Në tenxhere shtojmë vajin e ullirit dhe më pastaj qepën e grirë dhe piperin djegëst. I përziejnë pak dhe sapo të lirojnë një aromë i shtojmë kubet e prera të cellerit dhe karrotës. I lejmë të fërgohen për pak minuta dhe pastaj i shtojnë thelpinjët e hudhrës të grirë imët.  Në vijim i shtojmë copëzat e shkëputura nga brokolli dhe sërish i lejmë të fërgohen për të paktën 3 minuta dhe krejt në fund perimeve në tenxhere i shtojmë stoku vegjetarian. Që të gjitha duhet zier për 10 minuta dhe pastaj bluhen në blinder dhe sërish lihen të ziejnë ashtu siç janë për 15 minuta të tjerë në temperaturë të ulët.

Përbërësit:

Vaj ulliri

1 qepë

1 lugë gjelle piper djegëst

2 degë celler

1 karrotë

2 thelpinjë hudhër

1 Brokolli

800 ml stok perimesh

Shef: Matt Kemp

Lexo më shumë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *