Planifikohet mbjellja e 50,000 fidaneve të reja

Më shumë se 50,000 pemë të reja planifikohet të mbjellen në zonat urbane të Anglisë pasiqë 13 projekteve veçse ju është dhënë drita e gjelbërt. Fondi i qeverisë për mbjelljen e pemëve në zonat urbane ka ndarë një shumë prej 10 milion funtash. Projekti do të implementohet në disa qytete të Anglisë, Kornuell, Londër, Manqester […]Më shumë

Fshati që mbjellë 111 pemë të reja çdo herë që lindë një vajzë

Në fshatin Indian, Piplantri sa herë kur lindë një vajzë banorët e fshatit e celebrojnë këtë eveniment me një formë unike. Banorët e manifestojnë lindjen e vajzave me mbjelljen e 111 pemëve të reja.  Sipas tyre nuk përfiton vetëm komuniteti por i gjithë planeti, raporton organizata jo-qeveritare Global Citizens. Kjo traditë eko-vetëdijesuese ka filluar nga […]Më shumë

Luftimi i ngrohjes globale përmes mbjelljes së pemëve rizofore

Për të përballuar ndryshimet klimatike, Senegali ka mbjellur 80 milion pemë rizoforë raporton “World Economic Forum”. Këto bimë kanë karakteristike e zonave moçalike. Për më tepër, mbjellja e pemëve shërben si mekanizëm koherent për mbrojtjen e farmave e sidomos atyre të orizit. Në të kaluarën pyjet moçalike në Senegal filluan të zhduken me shpejtësi të […]Më shumë

Deri në fund të dekadës planifikohet të mbjellën 20 milion fidane

Tabloidi Anglez “the Guardian” bënë të ditur se Trusti Kombëtar i Mbretërisë së Bashkuar planifikon të mbjellë 20 milion drunjë brenda dekadës së ardhshme. Sipërfaqja e tokës që do të pyllëzohet me fidane të reja kap një hapësirë të madhe sa qyteti i Mançesterit dhe qëllimi i kësaj iniciative është që deri në vitin 2030 […]Më shumë

Medelina: Mbjellen korridore të tëra drunjësh dhe shkurresh për të luftuar ngrohjen globale

Dikur kishte nam në gjithë botën si qytet mafioz ku dominonin rregullat e kartelit të drogës, sot qyteti Kolumbian, Medelina, është shndërruar në shembull shembull se si luftohet ngrohja globale. Sipas “World Economic Forum”, për të arritur këtë Medelina ka krijuar korridore gjigante me fidane të reja për t’i ulur temperaturat. Më konkretisht janë mbjellur […]Më shumë

Shkrirja e akullit në Grelandë 7 herë më e shpejt se që është menduar

The Guardian përmes një shkrimi të publikuar rishtazi raporton se akulli i Grelandës është duke u shkrirë 7 herë më shpejt se në vitet 1990-ta duke rrezikuar kështu përmbytjen e qindra miliona njerëzve. Shpejtësia e shkrirjes së akullit është marramendëse, dukshëm më e lartë sesa ishte parashikur nga studimet e bëra nga Paneli Ndërqeveritar për […]Më shumë

Filipine/Studentët obligohen të mbjellin 10 pemë para se të diplomojnë

Në një kohë kur shpyllëzimi është duke ndodhur në shumë vende të botës, Filipinet janë një ndër vendet e pakta që ky fenomen po luftohet përmes sistemit të edukimit. Është pikërisht tradita e mbjelljes së pemëve nga studentët, që ka nisur për të shënuar hyrjen në një fazë të re të jetës, që po ndikon […]Më shumë

Ecosia, motori i kërkimit që përdorë të hyrat për të mbjellë pemë

Nëse jeni në kërkim të ndonjë mënyre të lehtë, që nuk kërkon përpjekje të mëdha për t’i kontribuar mbrojtjes së mjedisit, ne kemi një përgjigjje: Ecosia është motori i kërkimit përdorimi i së cilit i kontribuon rritjes së numrit të pemëve në planetin Tokë. Si është kjo e mundur? Duke përdorur këtë motor kërkimor, duke […]Më shumë