Konsumi i letrave të tualeti i dëmshëm për ambientin

Pandemia e coronavirusit ka rritë kërkesën globale për letra të tualetit. Mesatarisht, njerëzimi prenë deri në 270,000 drunj në ditë për të prodhuar letra tualeti, raporton Hashem Al-Ghaili. Lënda e parë për prodhimin e letrave të tualetit kryesisht ka origjinë nga pyjet e Amerikës Veriore, ku pyjet Kanadeze janë më së shumti të afektuara negativisht. […]Më shumë

Kallëzim penal ndaj Sekretarit të Përgjithshëm të MMPH për implikimet e tij në ndërtimet e paralajmëruara në Badovc

Një grup i organizatave jo-qeveritare që operojnë në Kosovë sot kanë paralajmëruar një konferencë për media duke u zotuar se do të bëjnë kallëzim penal ndaj Sekretarit të Përgjithshëm në Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor për veprimet e tij lidhur me rastin e ndërtimeve në zonat skaj Liqenit të Badovcit. Personat e pranishme në […]Më shumë

Implementohet politika që ndalon peshkimin për të mbrojtur ekosistemin

Palau është një ishull ekzotik i oqeanit Paqësor që do ta ndalojë peshkimin në 80% të territorit të tij detar me qëllim që ekosistemi ujor të rikuperohet. Me implementimin e një politike të tillë pritet që shkëmbinjët koralor të rivitalizohen, njëherit mbrojtja e zonave bregdetare do të shërbej si mekanizëm për luftimin e ndryshimeve klimatike. […]Më shumë