Udhëtimet me aeroplan të dëmshme për ambientin

Për t’a luftuar ngrohjen globale disa shtete të Europës janë duke investuar në linja hekurudhore me qëllim që të ju ofrojnë qytetarëve opsione të tjera udhëtimi. Shmangia e udhëtimit me aeroplan, ndonëse dukshëm më e shpejt, rezulton të jetë e dëmshme për ambientin meqë kerozina e djegur ndotë ambientin. Nga burimet e informacionit të “World […]Më shumë

Kallëzim penal ndaj Sekretarit të Përgjithshëm të MMPH për implikimet e tij në ndërtimet e paralajmëruara në Badovc

Një grup i organizatave jo-qeveritare që operojnë në Kosovë sot kanë paralajmëruar një konferencë për media duke u zotuar se do të bëjnë kallëzim penal ndaj Sekretarit të Përgjithshëm në Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor për veprimet e tij lidhur me rastin e ndërtimeve në zonat skaj Liqenit të Badovcit. Personat e pranishme në […]Më shumë

Cola-Cola thotë se nuk heq dorë nga ambalazhi i plastikës

Gjatë një takimi në Davos të Zvicrrës zyrtarët e Coca-Cola në një intervistë për BBC deklaruan se nuk do t’a ndalojnë përdorimin e shisheve të plastikës. Të kujtojmë që takimi në Davos është organizuar nga World Economic Forum pikërisht për të diskutuar në lidhje me ndryshimet klimatike dhe ndotjen globale. Zëvendës presidentja e divizionit për […]Më shumë

Në fund të 2020 ndalohen të gjitha produktet e plastikës për një përdorim

E përditshmja Britaneze “the Guardian” raporton një lajm i mirë për botën. Njëri ndër prodhuesit dhe ndotësit më të mëdhenj në botë, Kina, ditë më parë ka bërë të ditur se deri në fund të vitit 2020 do t’i ndaloj përdorimin e produkteve të plastikës një përdorimshe. Ministri i Mjedisit dhe Ekologjisë në Kinë deklaroi […]Më shumë

Aksion për pastrimin e Liqenit të Badovcit

Dashamirët e natyrës njëherit aktivistët për mbrojtjen e Liqenit të Badovcit të cilët gëzojnë merita të jashtëzakonshme për presion publik ndaj autoriteteve lokale dhe qendrore, për dhënien e lejeve të ndërtimit në zonën skaj liqenit, së fundi kanë organizuar një event për pastrimin e Badovcit. Këtë të Dielë, me datë 26.01.2020 duke filluar nga ora […]Më shumë

Marrëveshja e re për energji të ripërtërishme

“World Economic Forum” raporton mbi një hulumtim shkencor të realizuar rishtazi nga hulumtuesit e Universitetit të Stanfordit, ku thuhet se energjia e gjelbërt do të shpëtoj miliona jetë njerëzish në mbarë botën dhe njëherit investimet në këtë sektor të do krijojnë 30 milion vende të reja pune. Si rezultat i energjisë së gjelbërt shëndeti publik […]Më shumë

Kompania që prodhon çanta & këpucë vegane

Matt & Nat është një brend nga Montreali i Kanadës që prodhon çanta të lëkurës që njëherit janë vegane. Për shumë kend kjo mund të tingëlloj si sureale mirëpo kohëve të fundit shumë kompani të modës kanë filluar të aplikojnë këtë praktikë. Për prodhimin e lëkurës vegane përdoret si lëndë e parë një lloj kërpudhe. […]Më shumë

2020/Luxemburgu ofron transport publik pa pagesë

Që nga 1 marsi i vitit 2020 qytetarët e Luxemburgut nuk do të kenë nevojë të blejnë bileta për autobusë dhe trena, pasiqë transporti lokal publik do t’iu ofrohet atyre falas. Ofrimi pa pagesë i këtij shërbimi do të fillojë me qëllim zvogëlimin e trafikut mjaft të ngarkuar, duke qenë se në Luxemburgun me 2600 […]Më shumë

Letra e përbërë nga guri, shpresë për mbrojtjen e pemëve

Procesi i prodhimit të letrës zakonisht nuk fajësohet për ndryshimet klimatike apo ngrohjen globale, por në fakt letra zë vendin e katërt si burim i gazrave serrë në shumë vende të zhvilluara. Më shumë se 20 milion pemë priten për printimin e librave dhe rreth 95 milion sosh  priten për prodhimin e gazetave çdo vit. […]Më shumë

Implementohet politika që ndalon peshkimin për të mbrojtur ekosistemin

Palau është një ishull ekzotik i oqeanit Paqësor që do ta ndalojë peshkimin në 80% të territorit të tij detar me qëllim që ekosistemi ujor të rikuperohet. Me implementimin e një politike të tillë pritet që shkëmbinjët koralor të rivitalizohen, njëherit mbrojtja e zonave bregdetare do të shërbej si mekanizëm për luftimin e ndryshimeve klimatike. […]Më shumë