Kapaciteti i oqeanit për të thithur dioksid karboni i mbivlerësuar

Atlantiku i Veriut mund të jetë një aleat më i dobët i klimës sesa besohej më parë, sipas një studimi të ri që sugjeron se aftësia e oqeanit për të thithur dioksid karboni është mbivlerësuar. Një mostër e dimrit dhe pranverës së planktonit në Atlantikun Verior perëndimor tregoi se madhësitë e qelizave ishin dukshëm më […]Më shumë

Si janë të lidhura ndryshimet klimatike dhe koronavirusi?

Pandemia e koronavirusit mund të çojë në një kuptim më të thellë të lidhjeve që na lidhin në një shkallë globale. Sistemet e kujdesit shëndetësor të burimeve të mira janë thelbësore për të na mbrojtur nga kërcënimet e sigurisë shëndetësore, përfshirë ndryshimin e klimës. Mbështetja për të ringjallur ekonominë pas pandemisë duhet të promovojë shëndetin, […]Më shumë

Bisedimet e Cop26 për klimën në Glasgow u shtynë për vitin 2021

Bisedimet e Kombeve të Bashkuara për klimën, të cilat do të mbaheshin në Glasgow më vonë këtë vit, janë shtyrë pasi qeveritë në mbarë botën po luftojnë për të ndaluar përhapjen e koronavirusit. Bisedimet më të rëndësishme për klimën që nga marrëveshja e Parisit në 2015 ishin planifikuar të zhvilloheshin këtë nëntor, për t’i kthyer […]Më shumë

Si mund të na ndihmojë COVID-19 ta fitojmë luftën kundër ndryshimit klimatik?

Derisa bota rimëkëmbet nga COVID-19, ne nuk duhet të lejojmë që rregullimet afatshkurtra të na pengojnë adresimin e rreziqeve afatgjata siç është ndryshimi i klimës. Përgjigja ndaj pandemisë ilustron pesë veprime që mund të ndërmarrim për të adresuar krizën globale të ndryshimit të klimës. Këto përfshijnë bërjen e njerëzve në përparësi, dëgjimin e perspektivave globale […]Më shumë