Ekspertët e klimës: Boris Johnson t’i rezistojë thirrjeve për të shtyrë bisedimet për klimën

Nicholas Stern, një nga ekspertët më të shquar globalë për krizën e klimës, i ka kërkuar Boris Johnson t’i rezistojë thirrjeve për të shtyrë bisedimet jetike për klimën në Kombet e Bashkuara për këtë vit, pavarësisht shpërthimit të koronavirusit. Ministrat dhe zyrtarët kanë diskutuar privatisht mundësinë e shtyrjes së bisedimeve të Cop26 të planifikuar për […]Më shumë

Ndryshimi klimatik rrezikon ekzistencën e sporteve dimërore

Një planet i ngrohtë ka pasoja të mëdha në dëborën e dimrit në të gjithë globin, duke përfshirë një trend afatgjatë të thatësisë. Ky është një shqetësim për entuziastët e sporteve dimërore dhe komunitetet që varen nga dëbora gjatë gjithë vitit. Jo shumë e kuptojnë këtë më mirë sesa grupi i avokimit të klimës, i […]Më shumë

Bari i detit: Një milion fara mbillen në brigjet e Pembrokeshire në Britani

Ekspertët thonë se deti ndihmon në trajtimin e efekteve të ndryshimit të klimës duke thithur dioksid karboni më shpejt se pemët, kështu që një milion fara deti janë mbjellë jashtë Pembrokeshire. Shkencëtarët shpresojnë se projekti në Gjirin Dale do të krijojë një livadh të madh të ri dhe gjithashtu do të ndihmojë në rritjen e […]Më shumë

Koronavirus po e lufton ngrohjen globale

Numri i të infektuarve nga koronavirusi ka tejkalur 127,000 globalisht. Ndonëse vdekjet nga ky virus ka shpërndarë panikë në publik, numri i të vdekurve është i ulët në krahasim me numrin e të rikuperuarve nga kjo sëmundje. Sidoqoftë, nga një pandemi e tillë benefite ambientale rezultojnë të jenë pozitive. Izolimi i miliona njerëzve në mbarë […]Më shumë

Këto gra në Afrikë, janë duke e paguar çmimin e ndryshimit klimatik

Në 50 vitet e fundit Liqeni Çad është zvogëluar për dhjetë herë, si pasojë e ndryshimit të klimës. Liqeni është jetik për komunitetin autoktonë në një nga vendet më të varfra në botë. Vendasit përdorin njohuritë stërgjyshore për të kapërcyer problemet e burimeve të pakta. Kur Hindou Oumarou Ibrahim ishte fëmijë, Liqeni Çad në vendlindjen […]Më shumë

Greta Thunberg akuzoi BE-në se po “shtiren” se po merren me çështjen e ndryshimit të klimës

Aktivistja adoleshente suedeze Greta Thunberg, ka qortuar planin e BE-së për të luftuar ndryshimin e klimës, duke u thënë eurodeputetëve se po “dorëzohen”. Thunberg foli në Bruksel të mërkurën, ndërkohë që BE publikoi një ligj të propozuar për uljen e emetimeve të karbonit, raporton BBC. Nëse miratohet, ligji do ta bënte kërkesë ligjore për BE-n […]Më shumë