A janë ndryshimet klimatike shkaktare të cikloneve shkatërruese në Indi?

Qyteti i Kalkutës në lindje të Indisë është goditur rëndë ndaj një cikloni me pasoja shkatërruese ku la të vdekur të paktën 22 persona në Indi dhe Bangladesh. Mediumi Britanez BBC raporton se të mërkurën një stuhi e fuqishme e manifestuar me erëra të shpejta ka goditu qytetin e Kalkutës. Tashmë erërat janë zbutur dhe […]Më shumë

Marrëveshja e re për energji të ripërtërishme

“World Economic Forum” raporton mbi një hulumtim shkencor të realizuar rishtazi nga hulumtuesit e Universitetit të Stanfordit, ku thuhet se energjia e gjelbërt do të shpëtoj miliona jetë njerëzish në mbarë botën dhe njëherit investimet në këtë sektor të do krijojnë 30 milion vende të reja pune. Si rezultat i energjisë së gjelbërt shëndeti publik […]Më shumë