Përkrahësit e djathtë përdorin frikën e Covid-19 për të luftuar ndalimin e përdorimit të qeseve

Lufta për të ndaluar qeset plastike, shumë prej të cilave përfundojnë në ndotjen e oqeaneve dhe lumenjve, ka ndërmarrë një hap prapa, pasi qendrat e mendimit konservator amerikan shfrytëzojnë frikën e Covid-19. Artikujt që paralajmërojnë se qeset e rrobave të ripërdorshme janë më të këqija se ato plastike për përhapjen e koronavirusit kanë qenë të […]Më shumë

Shkencëtarët zbulojnë insektin që ushqehet nga plastika toksike

Një bakter që ushqehet me plastikë toksike është zbuluar nga shkencëtarët. Bakteria jo vetëm që prish plastikën, por e përdor atë si ushqim për të fuqizuar procesin, raporton Guardian. Bakteria, e cila u gjet në një vend të mbeturinave, ku plastika ishte hedhur, është e para që dihet se sulmon poliuretanin. Miliona ton plastikë prodhohen […]Më shumë

Paditen Coca Cola dhe Pepsi për krijimin e ‘telashit’ të ndotjes plastike

Coke, Pepsi, Nestlé dhe kompani të tjera të mëdha, po paditen nga një grup mjedisor në Kaliforni, për krijimin e një “telashi” të ndotjes plastike dhe mashtrimit të konsumatorëve në lidhje me riciklimin e plastikës. Padia, e paraqitur në gjykatën superiore të rrethit San Mateo, argumenton se kompanitë që shesin shishe plastike dhe çanta që […]Më shumë

Coca Cola: Njerëzit ende i duan shishet e plastikës

Coca-Cola nuk do të ndërpres prodhimin e shisheve plastike me një përdorim të vetëm sepse konsumatorët ende i dëshirojnë ato, i tha BBC-së kreu i qëndrueshmërisë së firmës. Konsumatorët i pëlqejnë ato sepse mund t’i mbyllin prapë dhe janë të lehta, tha Bea Perez. Kompania e cila është një nga prodhuesit më të mëdhenj të […]Më shumë

Produkt i ri për zëvendësimin e qeseve të plastikës

Së fundi është lansuar një produkt që zëvendëson qeset e plastikës si dhe mbështjellësit e ushqimit që zakonisht janë të përbëra po ashtu nga materiali i plastikës Mbështjellësi SuperBee është produkt që vjen në dizajne të ndryshme dhe gjenë përdorim të gjerë. Përbëhet 100% nga pambuku, dylli i bletëve, vaj kokosi natyral dhe nga disa […]Më shumë