Krijohet një produkt që mund t’i zëvendësoj qeset e plastikës

GreenHope është një kompani nga Indonezia e cila ka krijuar së fundi një produkt që lehtësisht mund të zëvendësoj qeset e plastikës. Ndonëse në dukje të ngjashme me qeset e plastikës, produkti i GreenHope përbëhet nga përpunimi i perimeve. Është produkt biodegradues që shpërbëhet në natyrë për disa ditë. Sipas “World Economic Forum” qeset e […]Më shumë

Në fund të 2020 ndalohen të gjitha produktet e plastikës për një përdorim

E përditshmja Britaneze “the Guardian” raporton një lajm i mirë për botën. Njëri ndër prodhuesit dhe ndotësit më të mëdhenj në botë, Kina, ditë më parë ka bërë të ditur se deri në fund të vitit 2020 do t’i ndaloj përdorimin e produkteve të plastikës një përdorimshe. Ministri i Mjedisit dhe Ekologjisë në Kinë deklaroi […]Më shumë

5 mënyra se si t’a mbrojmë tokën

Sipas reporterëve të World Economic Forum që mirren me hulumtime dhe analizimin e çështjeve të ndryshme të ambientit, mendohet që fuqia dhe shpresa për ndryshime madhështore në botë vjen nga gjenerata e re. Të rinjët janë energjikë dhe kanë ide briliante për të bërë ndyshime pozitive. Më poshtë janë të listuara disa ide se si […]Më shumë

Ndikimi i lodrave për fëmijë në ambient

Duke qenë se shumica e lodrave për fëmijë janë të përbëra nga plastika, i bëjnë ato ndotës potencial të ambientit duke i kontribuuar sasisë së plastikës që përfundon në fushë apo oqean. Kjo pasiqë një pjesë e madhe e tyre nuk mund të reciklohen. Në Britani të Madhe konsiderohet se industria e lodrave është masive, […]Më shumë