Virusi mund të shtyjë gjysmë miliardë njerëz në varfëri

 Virusi mund të shtyjë gjysmë miliardë njerëz në varfëri

Ndërhyrjet ekonomike nga koronavirusi mund të rrisin varfërinë globale deri në gjysmë miliardë, ka paralajmëruar Oxfam.

Duke përdorur hulumtime nga Universiteti Kombëtar Australian (ANU) dhe Kings College, Londër, bamirësia thotë se do të jetë hera e parë që varfëria është rritur globalisht në 30 vjet.

“Kriza ekonomike potencialisht do të jetë edhe më e rëndë sesa kriza shëndetësore,” thuhet në raport. Vlerëson një rritje 400-600 milion në numrat e varfërisë në nivel global, raporton BBC.

Gjetjet vijnë përpara takimeve kryesore të Bankës Botërore, Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe ministrave të financave të G20 javën e ardhshme.

Raporti thotë se ndikimi i mundshëm i virusit paraqet një sfidë të vërtetë për Qëllimin e Zhvillimit të Qëndrueshëm të Kombeve të Bashkuara për t’i dhënë fund varfërisë deri në vitin 2030.

Lexo më shumë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *