Coronavirus: Mbi 600 mijë raste të konfirmuara nëpër botë

 Coronavirus: Mbi 600 mijë raste të konfirmuara nëpër botë

Numri i rasteve të konfirmuara globalisht me koronavirus tani ka kaluar 600,000, sipas Universitetit Johns Hopkins. Por në shumë vende, shtrirja e vërtetë e infektimeve ka të ngjarë të jetë shumë më e madhe.

Një e gjashta e këtyre infektimeve janë në një vend të vetëm, pasi numri i rasteve vetëm në SH.B.A. kaloi 100,000, duke e bërë atë vendin më të prekur në botë, i ndjekur nga Italia, pastaj Kina.

Spanja, vendi i katërt më i prekur në botë, arriti në një moment historik të rëndë pasi raportoi 832 vdekje Covid-19 në një ditë të vetme, një rekord për vendin, i cili tani ka konfirmuar 72,248 infektime koronavirus.

Agjensia e vlerësimeve Fitch ka ulur vlerësimin e borxhit sovran të Britanisë në AA-, duke thënë se nivelet e borxhit do të rriten ndërsa qeveria rrit shpenzimet e saj për të kompensuar mbylljen e afërt të ekonomisë përballë koronavirusit.

Renditja e vlerësimit sovran të Afrikës së Jugut në Moody në statusin “junk”, duke grumbulluar më shumë dhimbje për një ekonomi tashmë në recesion dhe tani duke ndezur fuçinë e një tkurrjeje të pjerrët falë Covid-19.

Mjekët iranianë thonë se ‘qindra’ kanë vdekur pasi kanë tretur metanol toksik, dhe mijëra të tjerë janë sëmurë pasi një zë u përhap në Republikën Islamike se ai vret koronavirusin e ri.

Pasagjerët në një anije lundrimi të bllokuar në brigjet e Panamasë, kanë lëshuar një lutje të dëshpëruar për t’ua lejuar anijen në liman, pasi katër njerëz vdiqën gjatë një shpërthimi të Covid-19 në bord.

Bllokimet në të gjithë botën kanë sjellë një rritje të dhunës në familje pasi viktimat janë mbyllur me abuzues. Nga Brazili në Gjermani, Itali në Kinë, aktivistët thonë se ata tashmë po shohin një rritje alarmante të abuzimit.

Lexo më shumë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *