Ora e Tokës do të shënohet online për shkak të pandemisë COVID-19

 Ora e Tokës do të shënohet online për shkak të pandemisë COVID-19

Ora e Tokës do të mbahet online në internet për të ndihmuar në ndalimin e përhapjes së koronavirusit. Ngjarja do të zhvillohet të shtunën me 28 ​mars në 20:30 pasdite.

Këtë vit, peticioni “Zëri për Planetin” fton njerëz nga e gjithë bota të shtojnë zërin e tyre në thirrjen për veprim urgjent për të mbrojtur natyrën.

2020 quhet si një “vit kritik” për t’i nxitur vendimmarrësit të veprojnë. Për herë të parë që nga fillimi i tij në 2007, Ora e Tokës do të zhvillohet ekskluzivisht në internet.

Të shtunën me 28 mars, miliona njerëz në mbarë botën do të mblidhen në mënyrë dixhitale për të shënuar këtë rast, duke bërë fushatë për veprim të unifikuar global për të shpëtuar botën natyrore.

Ka mënyra të ndryshme për të marrë pjesë, duke përfshirë fikjen e dritave tuaja për një orë në 8:30 pasdite me kohën lokale dhe shikimin e një prej prurjeve live natën.

Këtë vit, iniciativa e re nga Forumi Ekonomik Botëror do të zhvillohet në formën e një peticioni të quajtur “Zëri për planetin”.

Peticioni u bën thirrje udhëheqësve të botës të ndërmarrin veprime urgjente për të mbrojtur shtëpinë tonë natyrore dhe fton njerëzit nga e gjithë bota të shtojnë zërin e tyre në kërkesën e planetit për ndihmë.

Lexo më shumë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *