Prishtinë: Përfundoi marshi kundër ngrohjes globale

Sot është mbajtur protesta kundër ngrohjes globale dhe ndryshimeve klimatike. Formati i protestës u realizua në formë marshi dhe organizatorët ishin disa organizata të shoqërisë civile. Marshi filloj nga lokali i Termokiss-it në drejtim të qendrës, më përkatësisht sheshit “Skënderbeu”, duke vazhduar më pastaj tek objekti i Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor. Si aktivitet […]Më shumë

Benefitet nga mbjellja e fidaneve

Bangladeshi cilësohet si një ndër shtetet më të afektuara në botë nga ndryshimet klimatike. Qysh nga 2017 qindra pemë janë mbjellur si kundër përgjigje ndaj kërcënimet e shpeshta kundër këtij fenomeni që kryesisht po manifestohet me sulme vdekjeprurëse rrufesh. Ajri i lagësht dhe i nxehtë që vjen nga Gjiri i Bengalit si dhe ajri I […]Më shumë

Ndikimi i aviacionit në ndryshimet klimatike

Sipas një hulumtimi të ri, emetimet e gazrave serë nga udhëtimet ajrore komerciale po rriten me një shpejtësi shumë më të madhe se që është parashikuar më herët.   Organizata Ndërkombëtare e Aviacionit Civil e Kombeve të Bashkuara (ICAO) ka parashikuar që emetimet e dioksidit të karbonit nga aeroplanët do të arrijnë më shumë se […]Më shumë

Video/Spot rebelues kundër ndotjes së Tokës!

Meqë planeti jonë gjindet në kriza të thella nga ndotja, të famshmit e Hollywood-it përmes një video të publikuar rishtazi janë rebeluar duke kërkuar nga qeveritë botërore që të ndërmarrin hapa konkrete. Kampanja është realizuar nën sloganin “where is your plan?”, apo “ku është plani juaj”, që potencon një mori kërkesash tek qeveritarët. Ndër të […]Më shumë

Takohen dy aktivistët e mbrojtjes së ambientit

Dy aktivistët e mirënjohur botëror të cilët vazhdimisht lobojnë për mbrojtje të ambientit dhe që njëherit i kanë shpallur luftë të ashpër ngrohjes globale, Leonardo DiCaprio dhe Greta Thunberg janë takuar. Lajmi bëhet i ditur përmes një postimi që aktori Hollywood-ian ka bërë në llogarinë e tij personale në Instagram. Në postim DiCaprio shkruan se […]Më shumë

Shpallet gjendje e jashtëzakonshme nga zjarret!

Guvernatori i shtetit të Kalifornisë, Gavin Newsom të Dielen ka shpallur ditë të jashtëzakonshme pasiqë zjarret kanë filluar të përhapen me shpejtësi të lartë si pasojë e erërave të shpejta. Deri më tani janë evakuar rreth 180.000 qytetarë. Guvernatori i shtetit të Kalifornisë, Gavin Newsom të Dielen ka shpallur ditë të jashtëzakonshme pasiqë zjarret kanë […]Më shumë

Pse Kosova nuk i bashkohet thirrjes botërore kundër luftës globale?

Si replikë kundër ngrohjes globale shumë shtete në botë janë mobilizuar për të luftuar këtë dukuri e cila parashihet të ketë pasoja katastrofale brenda 30 viteve. Janë identifikuar forma të ndryshme të cilat mund të ndikojnë pozitivisht në uljen e temperaturave globale. Mbjellja e drunjëve është duke u praktikuara në përmasa të mëdha nga shumë […]Më shumë