Pejë/Vazhdon prerja e drunjëve në Parkun e Madh në Karagaq!

Bota çdo ditë e më shumë po ndërmerr veprime kundër ngrohjes globale, ruajtjen e botës së egër dhe veprime për të shpëtuar edhe ekzistencën e vetë njeriut në Tokë. Kjo ngrohje e rrezik që po na kanoset çdo ditë e më shumë është pikërisht si rezultat i veprimeve të faktorit njeri. Ngrohja globale nuk është […]Më shumë

5 gjërat që duhet t’i bëni gjatë një vikendi në Pejë

Qyteti i Pejës pas Prishtinës numëron përqindjen më të lartë të turistëve të huaj, pasiqë ofron shumë çka për tu vizituar. Natyra e bukur që përshkruan Bjeshkët e Rugovës me shtegje të shumta për ecje të gjata dhe kamping, janë pikat referuese për çdo vizitor. Pastaj brenda qytetit të Pejës rekomandohet të vizitohen; muzeu i […]Më shumë

Pemët “pengojnë” rindërtimin e Korzës së Pejës, le të priten!

Teksa çdo ditë lexojmë lajme që përmbajnë ide inovative përmes së cilave njerëzit përpiqen t’i riparojnë dëmet e vetëshkaktuara dhe shpallin luftë ngrohjes gobale, në Kosovë një shkulje e një druri shumëvjeqar është “gjë normale”.   Ngrohja globale nuk është më një parashikim kontestues, mjafton të hapim dritaren dhe të shohim pasojat. Moti me diell […]Më shumë

Foto/Ura Tibetiane, atraksioni më i ri i Grykës së Rugovës

Atraksioni më i ri i Grykës së Rugovës tanimë është Ura Tibetiane, që gjendet në kilometrin e 6-të të Grykës së Rugovës. Sipas njoftimit në Facebook të organizatës “Marimangat”, kjo urë është afër përfundimit dhe do të shërbejë për qasje në shtegun Via Ferrata. Njoftimin për këtë atraksion në komunën e Pejës e bëri gjatë […]Më shumë