Organizohet Java e Gjelbër në Prishtinë

Komuna e Prishtinës në bashkëpunim me organizatën jo qeveritare Ballkan Green Foundation paralajmërojnë zhvillimin e një sërë aktivitetesh në kuadër të “Javës së Gjelbër”. Me këtë rast aktivitete të shumta do të realizohen me qëllim të promovimit të vlerave ambientale. Gjatë Javës së Gjelbër, në Prishtinë do të organizohen seminare, ëebinare dhe projekte të ndryshme […]Më shumë

Prishtina bëhet me Skemë të Kompostimit

Përmes një postimi në facebook, bëhet e ditur për publikun se Fondacioni Jeshil ka arritur të vitalizoj një projekt të rëndësishëm për ambientin. Më konktretisht bëhet fjalë për fillimin e ndërtimit të Impiantit të Kompostimit në Mramor, Prishtinë. Sipas komunikatës zyrtare të Fondacionit, “Skema e Kompostimit për Parkun e Gërmisë dhe Zonave të Gjelbër të […]Më shumë

Prishtinë/Marsh kundër ndryshimeve klimatike

A e keni ditur se të dhënat e fundit shkencore tregojnë për një lidhje të nano grimcave të ajrit të ndotur dhe kancerit në tru? A e keni ditur gjithashtu se qyteti në të cilin jetojmë, gjatë këtyre ditëve po konkurron me qytetet më të ndotura në botë për ajër të ndotur? Tani mund t’i […]Më shumë

Eventet kulturore të së hënës në Prishtinë

Fillim java pritet të jetë e larmishme sa i përket eventeve kulturore në kryeqytet. Sot starton Edicioni i Parë i Prishtina Drum Festival 2019. Këtë mbrëmje do të performojnë bateristët e njohur: Valon Berisha VLN – (Dafina Zeqiri, BimBimma), Violand Shabani – (Land of Confusion, BMV, TROJA), Teoman Ukça – (Marigona, Oxygen Band, Ethnically Plugged). […]Më shumë

Arti në hapësirat publike në rrezik.. nga shteti!

Njerëzimi ka filluar të lërë shenja nëpër mure për mijëra vite. Sot, punimet e artit nëpër mure e hapësira publike po kthejnë në jetë pjesët e mërzitshme gri që zakonisht karakterizojnë vendet urbane. Berlini, New Yorku e Londra përveq tjera janë të njohura për artin e veçantë e kreativ të shprehur në ndërtesa e hapësira […]Më shumë