Organizohet aktivitet promovues i çiklizmit

Klubi Alpin i Prishtinës është duke organizuar eventin “Me një biçikletë s’vjen vera…” me datë 14 qershor  për promovimin e një jete më të shëndetshme në përpjekje për ta shmangur trafikun urban. Grumbullimi i çiklistëve do të bëhet në sheshin “Zahir Pajaziti” në qendër të Prishtinës, në ora 10:30. Gjatësia e rrugës së përshkruar për […]Më shumë

5 vende në Prishtinë ku mund të hani drekë të mirë dhe të lirë vegjetariane

Mbase për shumë kend ushqimet vegjetariane mund të mos jenë zgjedhja e parë mirëpo kohëve të fundit është rritur dukshëm botërisht numri i personave dieta e të cilëve nuk përmban mish. Arsyet për këtë zgjedhje numërohen nga më të ndryshmet. Disa persona nuk e konsiderojnë etike vrasjen e kafshëve për t’u ushqyer, disa të tjerë […]Më shumë

Prishtinë: Aksion simbolik kundër ndotjes së ajrit

Niveli i ndotjes së ajrit në Prishtinë po shënon rritje, karakteristikë kjo shfaqet çdo dimër. Si pasojë një aksion simbolik është bërë rishtazi nga një qytetar i Prishtinës, i cili ka përdorur maska për frymëmarrje kundër ajrit të ndotur. Maskat i ka vendosur në fytyrat e busteve kudo në Prishtinë me mbishkrimin #NaHelMut, si formë […]Më shumë

GAIA organizon një tjetër aksion kundër ndryshimeve klimatike

Tema mbi ndryshimet klimatike tashmë ka marrë përmasa botërore. Parlamenti Europian ditë më parë e shpalli emergjencë klimatike duke miratuar rezolutën me shumicë votash që parasheh uljen e dioksidit të karbonit deri në fund të vitit 2030. Ndotja e ambientit dhe ndryshimet klimatike janë bërë tema të përditshme tashmë në mediumet ndërkombëtare, falë shumë aktivistëve […]Më shumë

Inagurimi i Shtegut të Arinjve në Gërmi

Klubi Alpin Prishtina që janë konsistent në ushtrimin e aktiviteteve të tyre, së fundi kanë paralajmëruar “Inagurimin e Shtegut të Arinjve në Gërmi”. Ky aktivitet u mundësuar nga Austrian Development Agency dhe është përkrahur nga partner të tjerë. KAP bënë thirrje qytetarëve që të ju bashkohen në hapjen promovuese të Shtegut të Arinjve që shtrihet […]Më shumë

Sot: Shfaqjet teatrale në Prishtinë

Teatri ODA- “Erdhi Godoja” është një shfaqje e zhanrit komedi e prodhuar nga Teatri i Qytetit të Gjilanit. Shfaqja pasqyron jetën e dy personave të cilët janë në pritje të shpëtimtarit të tyre. Sipas informatave të plasuara online, organizatorët e përshkruajnë shfaqjen si aktive dhe plot me situate komike.Shfaqja është e shkruar nga Daniel Curzon […]Më shumë

Termokosi – së shpejti ngrohtore solare!

Komuna e Prishtinës në bashkëpunim me Institutin Kreditor për Rindërtim (KfW) dhe Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) kanë përfunduar studimin e fizibilitetit për ngrohjen qendrore solare në komunën e Prishtinës Kryetari i komunës Shpend Ahmeti gjatë të mërkurës ka bërë të ditur se ky projekt do të shtojë kapacitetet e Termokosit për të […]Më shumë

Çka me pa në Prishtinë?

Ardhja e vjeshtës në Prishtinë karakterizohet me temperatura të ulëta, ndonëse këtë vit si pasojë e ngrohjes globale rezultoj të ishte totalisht e kundërta, ku deri në fund të muajit Tetor temperaturat silleshin mesatarisht nga 15 deri në 25 gradë. Sidoqoftë, stina e vjeshtës në kryeqytet zakonisht është e pasur kulturalisht. Evente interesante organizohen, kryesisht […]Më shumë