Shkencëtarët krijojnë veshkë artificiale

Kujdesi ndaj veshkave është mëse i rëndësishëm. Këto organe luajnë rol vital në organizëm duke rregulluar dhe filtruar mineralet nga gjaku që njëherit mirëmbajnë balancing e lëngjeve në organizëm. Veshkat filtrojnë mbetjet e mineraleve dhe prodhojnë hormone e nevojshme për prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut. Për më tepër, stabilizojnë shtypjen e gjakut dhe […]Më shumë

80% e viktimave të koronavirus janë persona mbi moshën 60 vjeçare

Ndonëse me shpërthimin e virusit të ri në Wuhan, fillimisht u krijua një panikë globale, shkalla e vdekjes në Kinë nga ky virus është vetëm 2.1% sipas raportimeve zyrtare të Komisionit Kombëtar për Shëndetësi në Kinë. CNN raporton se 80% e viktimave të koronavirusit janë persona mbi moshën 60 vjeçare. Kurse vetëm në provincën Hubei […]Më shumë